Puterea de comunicare a îmbrăcăminții !!

Aura Anghel – Dress Code Expert

De ce este așa de important cum arătăm?

Este important pentru că văzul este simțul în care omul are cea mai mare încredere. Încă din preistorie rămâne cel mai afidabil simț deoarece individul continuă să construiască structura sa de valutare a lumii întregi prin ceea ce vede.

Hainele, îmbrăcămintea, în acest context asumă un rol extrem de important, pentru că ceea ce îmbrăcăm generează un impact imediat prin canalul vizual și transformă instant în calități personale, sau nu, caracteristicile estetice sau inestetice ale unei persoane.

Vreau să specific că aici nu vorbesc de frumos sau urât ci de capacitatea de comunicare propria valoare in cel mai eficient mod pentru a atrage atenția interlocutorului in sensul pozitiv generând astfel un sens de credibilitate și incredere.

Cum am mai spus, din punctul meu de vedere, frumusetea este armonia intre forme si culori.

Un studiu făcut la Standford University spune așa: ” În societate persoanele atrăgătoare sunt considerate mai inteligente și devin mai populare” .. ok.

Cine sunt persoanele atrăgătoare?

Atragător/oare este aceea persoană care are încredere in el însuși punând in valoare conștient, valorile sale, generând astfel armonie! Echilibrul, armonia, simetria, armocromia acestea sunt componentele magice pentru realizarea percepției de persoană atrăgătoare.

IMAGINEA ESTE CEL MAI PUTERNIC INSTRUMENT DE COMUNICARE!

Psihologul comportamental Elliot Aronson spune că: ”există un legământ puternic intre percepția de sine și ceea ce transmitem altora” adică percepția pe care o avem despre noi este conectată la autostima noastră care este colegată cu personalitatea , abilitățile intelectuale, preferențe ( muzicale, culinare,etc.)

Cunoscând aceste mecanisme nu este dificil să ne închipuim cât de important este modul în care ne îmbrăcăm! Îmbrăcămintea este un instrument de comunicare extrem de influent mai ales in sectoare precum: vânzări, consulența, educație.

Îmbrăcămintea este de foarte mulți ani obiect de studiu și cercetări pentru că este puternic legat de una din componentele esențiale cele mai importante : IDENTITATEA

Cum ar putea o persoană să comunice propria unicitate prin haine pe care le poate îmbrăca oricine?

Răspunsul este STILUL nostru, care va face întodeauna diferența! Stilul este cel care ne face unici, recunoscuți și amintiți!

Stilul este îmbrăcămintea gândurilor noastre!

Identitatea unei persoane este compusă din mai multe caracteristici: caracteristici fizice, mentale, intelectuale, atitudine, caracter, personalitate, etc.

Deci cum spuneam Stilul propriu este rezultatul unui proces deloc banal, este rezultatul unei cunoașteri profunde a sinelui.

Chiar și Woody Allen face o afirmație, care devine foarte populară și care susține teoria importanței imaginii în atingerea proprilor obiective.

Această analiză pare a fi foarte complexă, în realitate însă se traduce intr-o dinamică ușor de înțeles: dacă ești un avocat și această figură profesională trebuie să inspire autoritate, încredere, pregătire profesională, nu vei pune în valoare aceste valori prezentându-te în aulă cu dantelă, paiete si volănașe, parol.

Deci, în concluzie, îmbrăcămintea sau mai bine spus felul în care te îmbraci în fiecare zi transmite un mesaj, pentru că acesta este un element fundamental în comunicarea non verbală și are o importanță substanțială, mai ales în timpul în care trăim astăzi.

Există trei tipuri de comunicare: agresiv, pasiv și asertiv.. dar vă voi vorbi despre ele intr-un alt articol.

Aura, cu stil

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web construit cu WordPress.com.

SUS ↑