Despre politicienii romani și imaginea lor

alba24.ro
Lista celor 25 de candidați romani înscriși la ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019

Am vorbit în mai multe rânduri despre importanța culorilor, deoarece cred că majoritatea oamenilor le folosesc fără să știe. Pe de o parte este fundamental să respectăm regulile armocromiei și să folosim culorile care ni se potrivesc cel mai bine; pe de altă parte, este necesar să știm că fiecare culoare transmite un mesaj și stimulează o reacție în privitor, o emoție chiar.

Te-ai uitat vreodată la cravatele purtate de liderii politici din intraga lume?

Vă asigur că alegerile lor nu sunt niciodată întâmplătoare. Dacă doriți să descoperiți strategiile politice care folosesc psihologia culorilor pentru a ne convinge să urmărim mai degrabă un lider decât altul, nu ratați acest articol!

Culorile

Culorile sunt capabile să provoace efecte psihologice și emoționale. Reacțiile pe care le provoacă asupra creierului sunt puternice și imediate, parcă mai mult decât cuvintele, pentru că sunt activate la nivelul inconștientului. Culoarea, ca mijloc de comunicare are două plusuri foarte importante: este extrem de ușor de codat, iar efectul asupra emoțiilor este imediat. Chiar dacă sensul asociat cu fiecare culoare se schimbă în funcție de contextul cultural, culoarea este întotdeauna un simbol și transmite un mesaj.

Culorile au fost folosite încă din secolul XX în publicitate, precum și în comunicarea politică, în care reprezintă o parte esențială a oricărei acțiuni menite să influențeze opinia publică și să creeze cote de consens. Astăzi mijloacele de comunicare s-au schimbat, dar nevoia de a comunica și de a stimula anumite reacții este întotdeauna aceeași.

Dar putem merge și mai adânc și să identificăm o intenție de persuasiune chiar și în alegerea culorilor conducătorilor politici care, transmit un mesaj foarte precis alegătorilor, precum și adversarilor tocmai prin culoarea aleasa.    

Am văzut deja că albastrul în psihologie se referă la sentimente de liniște, calmează pe cei care îl văd și transmit încredere. Un lider politic folosește nuanțe de albastru pentru a exprima soliditatea, puterea și conducerea. Acesta este motivul pentru care este utilizat pentru ceremonii, pentru evenimente în care politicienii vor să se arate conciliatori, deschisi, prietenoși.  

Să ne uităm la un exemplu italian: când Silvio Berlusconi a fondat noul partid de centru-dreapta Forza Italia a făcut o alegere foarte precisă: profită de albastru, de culoarea echipei naționale de fotbal. În acest fel, italienii ar fi putut fi identificați în el. Nu numai că, aruncând o privire la ținutele sale, vedem o predilecție constantă pentru culoarea albastră. Tocmai din cauza celor spuse, Berlusconi a dorit să transmită alegătorilor un mesaj de reasigurare, arătându-se ca un lider onest, solid și de ajutor.    

Când este folosit roșu de politicieni în schimb? În situații de criză severă și când este necesar să se arate putere și autoritate. Președinții americani știu ceva despre asta și folosesc legăturile de această culoare ori de câte ori devine necesar pentru a sublinia puterea Statelor Unite (iar acest lucru îi ajută cu adevărat să pară mai convingător!). Pe lângă cravată, care este elementul cel mai important în hainele politicienilor, este importantă și culoarea jachetei și rochiilor: albastru și gri indică soliditate, verde (adesea folosit de cancelarul german Angela Merkel) securitate, perseverență și echilibru.

Sa revenim la liderii noștri, mă rog imi este greu să găsesc un lider printre acești domni, insă este foarte clar că, din păcate, nu cunosc aceste reguli fundamentale.

Imagine este prima forma de comunicare!

Nu-i cunosc personal insă dacă ar fi să ne luam după imagini pe cine ati vota? Recunoașteți vre-un lider?

Si țara asta are nevoie de un Lider!!

Aura,

cu stil

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.